2019 er så småt ved at rinde ud, og det er derfor tid til et tilbageblik på endnu et begivenhedsrigt år hos Kennel Sagnlandets Labrador, med alt hvad dertil høre.

Februar ’19 blev Herslev skiftet ud med Kildebrønde. Sanne og jeg har haft nogle helt fantastiske år i Herslev, hvor vi faktisk renoverede hele 2 huse fra A – Z, men det var dog det sidste hus, Den Gamle Smedje, at alt det hunde-halløj for alvor kom ind i billedet. Her startede det med bare én labrador, oven i købet af farven brun. Det eskalerede dog hurtigt til 3 stk. af slagsen, nu var farven så imidlertid blevet sort. På forunderlig vis havde Sanne og jeg pludselig 6 dejlige labradors, og det er i sig selv helt vidunderlig, men man må altså også bare sige, at det kunne huset ikke bære. Kennelen var blevet for lille, og muligheden for udvidelse var ikke eksisterende. Spørgsmålet var så bare: skal vi drosle ned på hundetøj, eller skal der findes et nyt sted at bo, hvor alle, både mennesker og hunde, rent faktisk kan være – praktisk og pladsmæssigt? Svaret blev sidst nævnte. Vi har nu boet i Kildebrønde i næsten et år, og har på ingen måde fortrudt, tvært imod.

Noget af det første Sanne og jeg fik gjort på vores nye adresse var, at få hegnet hele grunden ind. Vi ventede nemlig hvalpe omkring 1 april. Så længe lod de sig dog ikke vente på sig, allerede 30/03-19 fødte Edes sit kuld, så fedt vi var klar til modtagelsen. Der var stor interesse for kombinationen Maxjan’s Edes vs. Castlemans Tonga og alle de nye hvalpekøbere var i den grad go’e til at komme på besøg! Nogle kom temmelig langt fra vores bopæl, men alle var de flittig besøgende – lige i vores ånd. Til foråret er de jo så selvfølgelig blevet 1 år, og endnu en gang er vi så kiste glade, at hvalpene lige præcis er havnet, hvor de er! Det bliver’ så spændende at følge dem i de kommende år.

Gin-kuldet rundede år 1 d.19/02-’19 og var derfor voksne nok til røntgenfotos, samt berettiget til deltagelse på diverse prøver. Nogle, Mine Damer og Herre, mangler stadig at få taget billeder! I ved hvor meget det betyder for Sanne og jeg, at vi på den måde har større mulighed, for at se resultatet af vores avl, rent sundhedsmæssigt. Så hermed en høflig opfordring til at få bestilt tid, ikk’. Ikke alle ønsker at gå på prøve med deres hunde, og det er absolut heller ikke noget krav fra Sanne og jeg. Det der virkelig betyder noget for Sanne og jeg er, at I ind imellem sender updates, fotos, eller bare et ring, hvordan tingenes tilstand er for tiden, så blir’ vi glade. Men, nogle har valgt at deltage på de første prøver, og vi er meget stolte af jeres præstationer med de små nye i klassen. Er man interesseret i at kende mere til hvem der har deltaget i hvad, kan man med succes via fb.se det på Sagnlandets hvalpe- og afkom.

Pinsen kom, men ikke nok med det – det gjorde Gammon også!!! Sanne hentede Von der Mohnenfluh BackGammon, hos Ivonne Brunold fra Østrig. En lille gul dreng, som ikke er så lille mere, havde taget turen hjem i flyvemaskine sammen med sin nye ejer med en ophøjet ro, og det var virkelig dejligt at modtage Sanne og den lille ny i Kastrup lufthavn! Gammon er nu blevet 8 mdr. gammel, en alder som på den ene side er så vildt livsbekræftende fordi, indlæringen selvfølgelig er begyndt for længe siden, og udviklingen, færdighederne begynder at ”sætte” sig. Samtidig er man mega nervøs for den kommende billedserie af hofter of albuer – nogle kender måske følelsen, det tror jeg flere gør. Nå, alt er selvfølgelig, som det skal være, så der bliver’ arbejdet videre med krum hals. Desværre er Sanne lidt hårdt ramt arbejdsmæssigt, og får derfor ikke trænet det, som hun synes hun burde. Måske er det faktisk en fordel, så bliver han i hvert fald ikke trænet ”ihjel” ! Gammon er en Storcharmør med masser af mod på livet. Besidder en dejlig ro, når det er påkrævet, så alt godt so far.

#Profine Nations Cup på Brahetrolleborg åbnede dørene for første gang i anledning af et nyt tiltag kaldet Brahetrolleborg Game-fair. Et kæmpe arrangement, som løber over 3 dage. Eventet skal afholdes fremadrettet hvert andet år, næste gang altså 2021. Arrangementet rummer alt indenfor jagt- og natur, og selvfølgelig indeholdt dette game-fairs arrangement også en prøve for retrieverfolket. Profine var hovedsponsor, hvor oplægget var, og også vil være fremover, at prøven skal foregå, som WT for hold. Der inviteres fra hele Europa. Der sker en selektiv udvælgelse i tilfælde af for mange hold melder til, som naturligvis foregår via merritter. Det er en stor maskine at starte op, så ikke mange ude i Europa kendte til arrangementet, derfor var der denne gang plads til flere hold fra Danmark – det er der nok ikke næste gang, da rygtet om et fantastisk stævne nok er løbet i for vejen til de forskellige lande og organisationer. Sanne og jeg havde den store fornøjelse, at kunne sende et rent Sagnlandets hold afsted til dette stævne, som gik over hele 3 dage. Der kræves rigtig meget af hundene for at kunne præstere på top i så mange dage. Vejret var fantastisk, måske lidt varmt, og opgaverne var absolut i den sværere ende, hvor hundene blev udfordret både fysisk og teknisk. Igen, kan man læse mange flere detaljer på Sagnlandets hvalpe- og afkom, men 4 dygtige hunde og hundeførere gjorde en super indsats alle 3 dage, og det var kun sort uheld vi ikke blev placeret som nr.3 i stedet for nr.4. Uanset hvad, så var det en stor stor oplevelse, at vi, som blot kom fra én kennel, kunne måle os med hold fra ind- og udland, der på forskellig vis, havde kvalificeret sig til de respektive hold – FEDT, og 1000 tak for opbakning i form af tøj, deltagergebyr mm. samt naturligvis den fine support fra alle pårørende!

1 september, en lidt grå søndag på Giesegårds terræn, afholdt Sagnlandets sit Kenneltræf. Når vi ser billederne, som i øvrigt ligger på Sagnlandets hvalpe- og afkom i fb regi, så når smilet på vores ansigter fra det øre til det andet! Sikken et fremmøde, og sikken et engagement alle mødte op med. Ja, det koster lidt, at afholde et sådan arrangement, men hvor betyder det uendeligt lidt, når man får en sådan respons fra alle jer. Vi mener selv, at Janne, som var dagen instruktør, inspirator etc. gjorde et fantastisk job. Hun var godt forberedt, og der var derfor et godt flow og en god overgang fra det ene niveau til det andet. Samtidig var vores oplevelse, at når man spurgte, så fik man svar, som kunne forstås. Endnu en gang skal i ha’ 1000 tak for tilstedeværelse med godt humør, kager, husly osv. Det var en fornøjelse at gense jer alle på denne gråvejrsdag, som ved jeres hjælp pludselig blev forandret til en smuk dag i solskin – sådan følte Sanne og jeg det i hvert fald.

DKBRCH/DKJCH Sagnlandets Silverton Racer AKA Fritz Det helt fantastiske er nu sket! 31/08-’19 fik Fritz sit certifikat på B-prøve afholdt i region Lolland/Falster, og dermed var han ved et fingerknips forvandlet til DKBRCH!!! Så bliver det ikke meget større, tænker man. Jeg har, indtil videre ”kun” prøvet at lave en DKWTCH i form af Edes, Sanne har jo prøvet at være i denne liga med Ilo, som er SEJ(A)CH, så hun kender følelsen! Men det her – Hold nu bøtte, der er fedt. Dårligt havde jeg fået hænderne ned, så havde Fritz’manden pludselig overgået sig selv. En walk-up på Svenstrup resulterede i en 1 V. med Cert. Endnu et fingerknips og så var titlen på Herren DKJCH. Det er en fantastisk fornemmelse der løber igennem én. Til orientering for dem, som har denne oplevelse til gode, så kan jeg oplyse, at hver gang man kommer til at tænke tilbage på de øjeblikke, kommer denne Mega fede fornemmelse frem igen – så bare klø på derude, det er det hele værd.

Sanne, jeg og hele Kennel Sagnlandets Labrador ønsker jer alle et Godt Nytår! Vi glæder os til at se jer alle i 2020