De 1. juli afholdte DRK Midtjylland en WT ved Kibæk. Der var lagt op til en virkelig god dag med Lise Luplau og Henriette Schausen ved rorpinden.

Sagnlandet var repræsenteret ved Lars Søndergaard og hans fine Uffe, Sagnlandets Jatoba Princeps (Blackthorn Princeps – DKWTCH Maxjan´s Edes). Herunder er sakset Lars´ indlæg fra FB-gruppen ’Sagnlandets hvalpe og – hvalpeafkom’.

Lars aka foderslave/chauffør skriver –

Klassisk WT med 5 poster. Flere med 2 opgaver i

Post 1: Pænt lang dirigering med en distraktion, kaste i en lidt “fræk” vinkel. Hunde skal dirigeres op af en ret stejl skråning, for at komme op til dummyen. Terrænet lagde op til, at dreje af mod højre, når hunden “ramte” skrænten”. Naturligvis faldt Uffe i fælden og trak mod højre. STOP – Venstre – Back. Haps og dummyen er på vej hjem. 17 p fik vi for den præstation.

Post 2: Dirigering over vand, med et drev der har gået langs vandkanten. De var så flinke selv at samle op, men har “glemt 1. Den skal vi da have hjem. Den mest direkte linje, vil være lidt på skrå over mod den modsatte bred og op i terrænet. Uffe vælger så at svømme den lige vej til modsatte bred. Jeg vælger at lade ham gøre det, frem for at risikere noget dirigerings-rod på vande. Han rammer bredden og fortsætter op i terrænet. Her er det så vi ikke er enige om hvad der er højre og venstre. Faktisk hele 2 x er vi uenige. Heldigvis lader han mig få lov til at bestemme og vi finder dummyen. 16 p fik vi for den præstation.

Post 3. Dobb. Markering, hvor den sidst kastede, ikke skal hentes. Naturligvis skal vi springe hegn og hvis der er noget “Ponyen” kan, så er det at springe hegn. Afsted med Uffe, over hegnet og direkte ind i nedfalds området. “Fedt”, den har vi styr på – næsten da. Det tager godt nok lidt lang tid og jeg kan ikke se ham, hvilket naturligvis er en lidt, lad mig sige, ubehagelig følelse. Terrænet er lukket, men han gik da direkte til området i god vind. Pludselig dukker han op ude til venstre med god fart mod den 2. kastede dummy, som ikke skal hentes. Her får jeg så renset min fløjte med et med et gennemtrængende STOP !! Fløjt og et “højre” og igen få jeg lov til at bestemme. Dummy bringes over hegn. 17 p fik vi for den præstation.

Post 4: En dirigeringspost mellem nåletræer, med mange – mange smalle vinduer. Der skal hentes 2 dummyer i samme område. Ikke voldsomt lang men tricky med de mange smalle vinduer, hvor hunden hurtigt forsvinder. Hunden skal dirigeres ud til et stort hyldetræ, med skrubberi i bunden. Uffe sendes, tækker lidt mod venstre. Det ok med den vinderetning, skal han nok få fært af dummyen. Her viser “Brombærkrigeren” sit sande jeg. Han smadre ind i skrubberiet og bringer hurtigt først den 1. og så den 2. 18.p Kunne vi skrabe sammen

Post 5: Tramp med 2 hunde, i et smalt hjulspor. Terrænet er Lyng og fyr buske. Der skal sendes på kryds. Der kastes en lad os sig pænt lang markering, som skal hentes når min makker hund, har hentet sin lige så lange dirigering. Det tager lidt tid inden makkeren har løst sin opgave. Sender Uffe – Stop – højre – Tak (19p). Dirigering lige så lang som markeringen. SLAM – BANG og vi scorer 20p.

Pointmæssigt rakte det til 1.V. Hvilket jeg er super glad for.

Dermed kom den eftertragtede DKWTCH – Dansk Workingtest Champion i hus – der skal lyde et kæmpe stort tillykke til Lars Søndergaard fra Os wauw – vi er stolte -tillykke ven