En varm, hektisk og super fantastisk weekend er nu vel overstået. 3 dage med rigtig meget fint hundearbejde, på noget lige så fantastisk terræn.

Sanne og jeg huggede campingvognen på krogen, torsdag eftermiddag, hvor efter vi satte kurs mod Fyn. Mette, Stig, Michael og Rita havde sat os stævne hos ”Slagteren” – vi skulle ha’ noget bomber-boy træning. Niels-Henrik havde sat hele svineriet op da vi ankom, så det var bare, at gå i gang. Vi startede med de små, som er på vej i åben klasse. De fik nogle rimelig hårde markeringer, hvor jeg i hvert fald tænkte, ”gu’ ve’ hvad der kommer til os andre bagefter, for det der, var bestemt ikke for børn! Nå, men der kom jo selvfølgelig, hva’ man kunne forvente, og Niels-Henrik var ikke sen til, at pille os helt ned på jorden, hvor vi hørte til, for derefter, at langsomt få sat lidt skik på tingene igen. Fedt trænings oplæg! Efter træning med Niels-Henrik, tog vi til Egtved Camping, hvor vi skulle opholde os resten af weekenden.

Fredag eftermiddag startede Keld Jørgensen, prøvelederen alle tre dage, den første Mock-trail op. Den blev afholdt for åben klasse. Ca. 30 ekvipager deltog, og Sagnlandets Labrador var her repræsenteret af unge Sagnlandets Ipe’ Princeps, kaldet Woody. Det var en fremragende, og mega svær prøve, og alligevel udmøntede det sig til en super flot 2. Vinder til Woody og Flemming, samt jugdes choise fra den finske dommer – så fornemt.

Lørdag var det en ganske normal WT, for alle klasseer. Igen var Sagnlandets Labrador repræsenteret, og denne gang af to dejlige ekvipager, nemlig Jens Trane m. Sagnlandets Napa Racer (Tessa) og Flemming Nøhr m. Sagnlandets Ipe’ Princeps (Woody). Begge ekvipager gjorde det fantastisk, men små marginaler gjorde, at ingen af de Herre blev placeret. MEN, begge blev de belønnet alligevel, ved at opnå Jugdes Choise på hver sin post! Altså 5 poster, og 2 af dem, var Sagnlandets Jugdes Choise – det er sgu go’ stil synes Sanne og Jeg, Tillykke Drenge, i gør det dælme godt!

Søndag var det så Mock-Trail for vinder klassen. Efter at ha’ hjulpet med, dels kast (Tom) og dels bedømmelse af de mange hunde (Sanne), var det nu min og Fritz’s tur. Sanne troede, at hun skulle gå og hygge sig denne søndag, men NIX, Hun blev kapret til at holde styr på hvem, hvad og hvorfor de forskellige ekvipager skulle ind og ud af linjen, når der skulle dystes på Mock-Trail i Vinder-klassen. Det havde været en svær Trail om fredagen for Åben klasse, så hvad ville de finde på nu til Vinder-klassen? Det kom helt af sig selv, det havde regnet temmelig meget natten mellem lørdag og søndag, så hele engen stod under vand, faktisk stod vandspejlet, i gennemsnit, 20 cm. over jordoverfladen, så udfordringerne var mange og temmelig store for både hunde og mennesker. Vejret var fantastik, gode skytter og kastere. Ja, okay, dommerne var selvfølgelig også gode, og i hvert fald i godt humør.

Fritz trak nr. 3 og Tessa med Jens Trane, trak nr. 14. det betød, at Fritz og jeg startede inde på venstre fløj. Første markering så han ikke, men en rigtig fin dirigering blev løsningen, fedt, så var vi i gang. Ja, det var vi sgu, for nr. 2 fugl blev ikke løst af højre side, hvorfor Lars Døssing med Anton og jeg med Fritz blev hevet over. Desværre for Lars, havde han fejlbedømt dummyen lidt, og blev kaldt hjem. Fritz fik ret hurtigt fært af dummyen, og dermed var vore 2 første dummyer hjemme, vi var stadig med!

Fritz gjorde sørme igen på sin tredje dummy. Han EW dælme 3 ekvipager endnu engang. For sulan han gjorde det godt. 4 og 5 dummy var i samme runde, hvor han først får en ren markering, som bliver plukket, YES, far var stolt. 5 dummy bliver på en meget svær dummy, som Marianne Graversen med Wicket desværre ikke får hjem. Fritz sendes. Først 50 m. land, så over Vejle Å, op på land, derefter Vejle Å igen, den snoer sig, op på land og 20 m. ud, DER ligger dummyen. En markering på i alt ca. 150m. Det skal siges, at Fritz ikke bare løb lige ud for at samle den op, men mest skyld i det, var altså mig selv, jeg anede ikke den lå bag næste sving på Åen. Fritz gjorde super fint. På dette tidspunkt lå Fritz rimelig fornuftig. Om han lå nr. 1, 2, eller 3 det ved jeg ikke, men han lå godt. 6 dummy, er endnu en svær apportering. Fritz ser sgu lidt træt ud på nuværende tidspunkt. Vi får den hjem, men det er med ridser i lakken.

Prøven er slut, og det ender med en flot flot 5. Vinder til Fritz og jeg, Vi var der næsten, men der var altså bare 4 andre ekvipager, som alle gjorde lige en kende bedre på bl.a. sidste dummy. Tillykke til alle de placerede, vi kan alle være stolte, for det var en mega svær prøve vi havde været igennem.

Jens Trane og Tessa? Ja, altså Tessa kan sine ting, det er der ingen tvivl om, men Jens og jeg har givet hinanden håndslag på, at vi lige skal træne lidt mere heelwork (hurtige vendinger o.lign.) Deres deltagelse varede i denne omgang, desværre ikke så længe, men det gør den næste gang.

Tak til Keld og hans følge, I var uovertrufne gode!

Tak til Mette og Stig for nogle super dage, samt tillykke med jeres fantastiske bedrifter!!!

Tak til Tine og Steen, I er bare de dejligste mennesker at være sammen med! Tak til en masse dejlige mennesker, for bare at være som I er!