Mens vi fejrede Cha´s 50 års fødselsdag tikkede der gode nyheder ind fra Brahetrolleborg. Stort tillykke til en af vores gode venner Finn Rasmussen og hans hund Monique med championatet – endelig! Derudover kom er den sms fra Lars Døssing Søndergaard og Sagnlandets Jatoba Princeps.

Efter at ha’ læst sms fra Lars, bad vi venligst Lars om, at lave et lille skriv til Sagnlandets FB -gruppe. Det ville Lars da gerne, hvorefter en fantastisk beskrivelse af både prøven samt Uffe’s måde, at tackle opgaverne på, var beskrevet så fint, at vi på ingen måde vil gå ind og omskrive denne beretning. Så derfor, kære læsere, så kommer her et fuldstændigt u censureret indlæg fra Lars, om vi er stolte ? Jo mon ikke, vi kan sgu næsten ikke få armene ned i øjeblikket, hvor stort set alle dem, som går på prøve med en hund fra vores lille kennel, faktisk bliver placeret! 1000 tak, hvor er I bare super go’e.

Og NU til indlægget fra Lars – Værsgo’

….den lille ”Wonderboy – Uffe”, gjorde det igen.

Lørdag d. 4. aug. Kørte vi hele den lange vej fra Holstebro til Brahtrolleborg på sydfyn, for at deltage på WT i åbenklasse.
WT blev afholdt i et område der vekslede mellem Bøgeskov (ikke noget vi westjyder, kender sååå meget til), græsarealer og krat.
Vi started på på hold 4 og der for med post 4 som 1. opgave.

Post 4: 1 enkeltmarkering på + 60m. Slået græsareal, med krat/tidsler og andet skrammel i nedfalsområdet. Ahhh…. Hvis der er noget Uffe kan, så er det at markere og løbe lige ud. Løber hurtigt (som en Sagnlandet hund, nu gøre) direkte til nedfaldsstedet, braser ind i grattet og kommer ud til højre, påvej mod nogle graner !!!, What…..Puha….. det havde jeg ikke lige set komme. Havde på forhånd besluttet mig for at en markering er en markering og han selv må udrede, hvor dummyen er. Altså hvis han ikke går fuldstændigt vildt ud af området. Han er lige ude og vende, ikke så langt ude at jeg føler, jeg skal gribe ind, men alligevel lige langt nok. Han søger selvstændigt, tilbage til nedfaldsområdet, og bringer dummy til hånd.  16 Point, er vældig godt tilfreds med det. Ikke imponeret over Uffes markerings niveau. Han plejer at være meget mere skarp. Håber ikke det er det niveau, han har på dagen.

Post 5: Terræn, bøgeskov. Opgave, 2 område bestemte søg, med en omkreds på ca. 15 m. Spændene, det er ikke så tit, vi Westjyder arbejder i bøgeskov. 1. område, Slam Bang….. lige ud…Stop fløjt….område… og påvej hjem. 2. område, lynhurtigt ligeud gennem bøgetræerne, til område. Holder ikke helt området så snævert som jeg kunne ønske mig, men finder hurtig dummy og bringer den sikkert til hånd.
18 point. Absolut tilfreds.

Post 1: Terrænet er slået græs med krat/tidsler i bund. Fri ved fod, efter skytten, 30-40 m. ”Hold øje med området, jeg sender dig på nummer”. Skud – kast – nr. 44 – Uffe!…. Her bliver jeg en kende forvirret. Er det kun 1 enkelt markering, ja siger dommer, med et smil. Okay….Tak, Uffe. Ny markering… åhhh nej. Skytten står lige i Uffes linie. Jeg ved han ikke viger for NOGET… frygter lidt for skyttens knæ!Uffe!…. Og han tordner afsted. Slå et lille slag forbi skytten og løber lige til område, der er i nogle juletræer. Hurtigt tilbage og aflevering til hånd. 20 point. Det kunne vist heller ikke gøres mere direkte og sikkert

Post 2: Dirigering. Den er lidt tricky. Den lige line går gennem kanten af en sø. Instruktionen fra dommer, er at hunden ikke må komme i søen. Hunden må ikke komme i søen, af frygt for blå-grøn alger. Jeg er helt enig, vandet ser bestemt ikke sundt ud. Opgaven bliver så at over vinkle Uffe og sende ham til venstre langs skovkanten. Sender Uffe til højre for skytten og godt fri af søen. Uheldigvis, sidder udlægger i løbelinien. Stopper Uffe i kanten af skoven. Han har fært af udlægger og må ha´ ”til venstre ” 2 gange. Løber langs skovkanten…. Stop fløjt….. Back… område inde i skoven. Bringer dummy…15 point…

Post 3: Åbent græsareal, med skov og bregner i bunden. 2 hunde frem. Tramp/fri ved fod. 1. hund får en dobb. markering. Når den er løst, tilbage til udgang pkt. og det hele gentager sig . Begge dummyer falder uden entydige markerings pkt. i kanten af skov og bregner.
Vi er 2. hund på opgaven. SLAM BANG… og begge dummyer er i hånd. 20 point. Super fint. Endnu bedre er dommers kommentar. ”Hvor gammel er han”…. ”Ham kommer vi til at ser meget mere til”. Den kommentar er mere end guld værd. Der var bestemt ikke nogen let opgave, men Uffe fik det til at se let ud……. Hold nu K… Hvor er jeg imponeret af ham. Han vokser og vokser bare med opgaverne.

Som noget ekstra, er vi stand-in i vinderklasse, på post 3. Det vil sige, at han nu skal arbejde i samme område, men med et nyt nedfaldssted, der nu ligger noget dybere i skoven, end åben klasse. Vi skal altså forbi kendt nedfaldsted og over gammel fært…..Py ha….er klar på fløjten
2 hunde frem. Fri ved fod. Hund 1 får 1. markering, hund 2. skal hente 2. markering. Derefter byttes opgave. 1. hund trækker sig ! så Uffe skal henter begge markeringer. 2. markering – søger kort i ”åbenklasse området”, slipper området og finder dummyen. 1. markering, må han ha´ hjælp, men løser opgaven. Svær opgave… men løses tilfredsstillende.

Dagen slutter med som 1.WT. med 89 point. Ikke prangende, men nok et udtryk for sværhedsgraden af opgaverne.

Er vildt imponeret over hans overskud og ro, når vi er på. For mig har det været svært, at acceptere at han hellere står end sidder, når vi er på.  Ikke en muskel rør sig, når han står og venter på at blive sendt. Tillid er en svær ting, men jeg er nu på ingen måde i tvivl på at Uffe bliver hvor på plads og ikke ”knalder”, selvom han står.

Næste opgave, bliver WT på Gram Slot. Vi prøver nu kræfter med Vinder-klasse – uha det bliver spændende.

Lars Døssing Søndergaard