Igen igen er det længe siden, der sidst blev slået noget op på vores hjemmeside, alt foregår jo, som bekendt, på fb. Men, nu skal det være. Vi har pt. lidt ferie, så nu må lige afse en ½ time til hjemmesiden.

DRK fyldte rundt, 60 år, og det blev bl.a fejret med et gigantisk arrangement i Karup, på flyvestationens område. Flyvestationen råder over et fantastisk og kæmpe stort areal, som dannede rammerne for denne flotte runde fødselsdag.

Jon Andersen og Anne Marie Jønke var prøveledere både fredag, hvor der var B-prøve, samt om søndagen, hvor WT-prøven var lagt. Her må jeg i den grad rette en stor tak for de to menneskers engagement. Jon og Rie havde gjort et fantastisk forarbejde, som de fuldendte til topkarakter på disse to dage, hvor prøverne blev afholdt. Ikke nok med det, så havde de endvidere arrangeret en super fin fest, som inkluderede rigtig dejlig mad, samt efterfølgende levende musik – Verdensklasse. Jon og Rie kunne naturligvis ikke gøre alt dette alene, sammen havde de ”hevet” nogle kanon gode hjælpere ind, som bare gav den gas hele weekenden igennem! Man kan ikke takke disse mennesker nok, og som Jon nævnte flere gange under prøverne, hvis alle medlemmer nu, bare en enkelt gang, tog sig sammen og bidrog lidt til, at andre af klubbens medlemmer kunne komme på prøve, så var det pludselig ikke længere de samme, som gang på gang stod for det hårde slid! Endnu engang – Jon, Rie og alle jer andre hjælpere – 1000 tak for indsatsen ved denne DRK’s flotte 60 års fødselsdag.

For Kennel Sagnlandets vedkommende blev det en fantastisk weekend, som startede fredag på B-prøven i vinderklassen. Grundet rekord mange tilmeldinger, havde man lavet 2 uafhængige vinderklasser, hver med sit Certifikat. Der blev fra morgenstunden trukket lod, om hvilken en af prøverne man skulle på, samt rækkefølgen.

Kennel Sagnlandets havde 3 deltagere i vinderklassen, nemlig Jens Trane og Tessa, Lars Søndergård Døssing med Uffe og jeg, Tom Andersen med Fritz. Jens klarede desværre ikke vejen til finalen, trods et ellers super fint arbejde, men det gjorde derimod både Lars og jeg. Vi var i hver vores gruppe, så vi kunne derfor ikke desværre ikke se hinanden, men det hele endte altså med, at jeg i min gruppe blev 2V.m/CK og Lars i hans gruppe simpelthen blev 1 V.m/Cert. WAUW og BOM.

Det er nok svært at forestille sig, hvor stolt man, som opdrætter er, men en ting skal I vide, Vi var og er MEGA stolte, og ikke mindst oven ud ud lykkelige på Lars og Uffe’s vegne. Det var, efter udsagn fra folk, som overværede prøven, som Lars og Uffe deltog i, en ganske overbevisende indsats de to leverede. Uffe rundede de 3 år i maj måned, så de har fremtiden for sig, men ikke mindst, så er vejen til dette års Eliteprøve nu banet. Kæmpe tillykke herfra!

Søndag var der så afholdelse af WT. Her var igen deltagelse fra Kennel Sagnlandets i vinderklassen. Denne gang med Flemming Nøhr og Woody (kuldbror til Uffe) samt Jens Trane med Tessa. Flemming og Woody består Vindeklassen. Lavede nogle rigtig flotte point, men er så lidt uheldige til sidst hvor de smider en placering. Jens og Tessa derimod for rettet op fra fredagens uheldigheder og kører en flot flot 2V. hjem. Alt i alt en helt igennem fantastisk weekend for vores lille kennel.

 

Martin Josephsen og Sagnlandets Citadelle Pike, kaldet Cita deltog den efterfølgende weekend på en af jægerforbundets apporteringsprøver i Hillerød. Det gjorde de med maner, de lavede nemlig sikre 30 point på de tre poster, og var derfor med i finalen. Det blev afholdt 2 slags finaler, en for stående hunde, og en for ikke stående hunde.

Martin og Cita var selvfølgelig med i finalen for ikke stående hunde, og her blev det til en flot første plads for unghunde, men ikke nok med det, så vandt ekvipagen også førstepladsen for alle aldre. Sådan – 2 flotte pokaler blev slæbt med hjem i skabet. TILLYKKE i to, det ser ud som om I to har fundet melodien!

Brahetrolleborg Gods afholdte i denne weekend sit første Gamefair. Et kæmpe set-up, som indeholdte alt hvad hjertet kunne begære indenfor jagt. Brahetrolleborg har den ambition, at kunne afholde et sådan arrangement hvert 2 år, hvis ellers der er basis og interesse herfor. Det tror vi på der er! Efter alt at dømme, var der en enorm interesse, med masser af mennesker, så mon ikke succesen fortsætter, eller nærmere gentager sig i år 2021. Det er vi i hvert fald mange der håber på.

Blandt alle tilbuddene fra store og små jagtforretninger, forskellige opvisninger med falke, forskellige hunderacer mv. var der arrangeret en International Working Test for hold – Profine Nation Cup. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at ledelsen omkring denne turnering/konkurrence, havde ønsket sig en større tilslutning af udenlandske teams, men var i stedet nød til at supplere med såkaldte free teams. Al begyndelse er svær, men alle som deltog i Profine Nations Cup, er sikre på, at næste gang der afholdes Nations Cup, vil tilslutningen være langt større, for der vil med garanti løbe nogle rigtig fine bulletiner rundt om i Europa.
For at kunne deltage i Nations Cup (for DK) skulle man ha’ opnået sine meritter fra tidligere B-prøver og WT-konkurrencer i 2019. Sagnlandets havde ikke opnået tilstrækkelige meritter til at blive udtaget på DRK´s 1’ste hold. Vi blev derfor ”reddet” af, den manglende tilmelding fra det udenlandske, og tilmeldte os som freeteam ’Team Sagnland’. Der var 9 teams der deltog, heraf 5 teams fra udlandet, nemlig Sverige, Norge, Schweiz og 2 teams fra Tyskland.

Profine Nations Cup startede fredag morgen og løb over 3 dage. Hver dag var der 4 – 5 poster med en varighed af ca. 30 – 50 minutter. Som regel havde hver af de 4 hunde, som udgjorde holdet, 2 apporteringer/dirigeringer. Efter 1 dagen, lå vi på en flot 3 plads. Mange af posterne var af stor sværhedsgrad krydret med en del fysiske udfordringer kombineret med, især det varme vejr om lørdagen.

Jeg, som Kaptajn, havde den store fornøjelse at være på hold med Jens Trane, Flemming Nøhr og Line Havkrog. Der var en utrolig god kemi på holdet, sammen med en meget koncentreret indsats når vi var i ilden. Opbakningen af hinanden og holdånden blev bemærket, og nævnt af mange postmestre og tilskuere, hvilket man selvfølgelig bliver rigtig glad for, og jeg er da også temmelig sikker på, at det har været med til, at gøre det til noget specielt at ha’ været med til, samt det fine resultat der stod tilbage søndag eftermiddag, da det hele var overstået. Team Sagnland endte på en super flot nr.4! Ja, det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi naturligvis gerne havde stået på podiet som nr.3. det er en følelse der altid kommer når man nu er så tæt på, men ærligt, så havde vi sgu’ solgt den for en 4 plads inden det hele gik i gang.

Det var stort, det var hårdt, det var skide skægt! 1000 tak til mine holdkammerater: Jens, Flemming og Line. Tak min fantastiske kone, som sørger for det hele, som i det hele.

En helt almindelig WT for både begyndere, åben klasse samt vinderklassen var der også indlagt i dette kæmpe arrangement. Denne prøve blev afholdt i stegende hede om lørdagen. Her debuterede Palle Jensen med Sagnlandets Hendrix Pike, kaldet Pike i begynder klassen. 10 ud af 24 deltagere bestod, heraf Palle og Pike! Sikken en flot debut af de to herre, det lover godt for fremtiden. Stort TILLYKKE herfra! Palle er en hurtig mand, så vi har desværre ikke et billede af de to drenge.

Profine Nations Cup var et særdeles vel tilrettelagt arrangement, som kun fortjener den største ros og anerkendelse. Det må ha’ været et MEGA stort arbejde, at udføre. Igen, som tidligere nævnt vedr. arrangementet i Karup, 1000 tak til alle de frivillige hjælpere, postmestre, og ikke mindst dommerne, som har brugt oceaner af deres kostbare fritid på os hundetosser, så vi kan få vores ego sat i højsædet! Tak til Kirsten og Keld, som i den grad har slidt og slæbt – sikken en præstation. Det er ikke noget man som arrangør bliver rig på, eneste løn er en smule anerkendelse, og den skal i få herfra, I har alle gjort et helt igennem fantastisk job!!!

Til sidst skal der rettes en stor og kæmpe TAK til vores sponsorere! Tak til Sparekassen Sjælland/Fyn for økonomisk støtte, samt ligeledes Tak til Kim Havkrog, for vi kunne se ordentlige ud i tøjet, samt reklamepåtrykning, uden disse sponsorater bliver det lige pludselig så meget sværere at kunne deltage – 1000 Tak.