ILO d. 01.04.2011 – 21.12.2021

Elskede ILO – sandheden er, at vi elsker vores hunde. De er familie. Vi passer på dem hver eneste dag og vi dedikerer en stor portion af vores liv til dem. Vores hunde former i høj grad vores tilværelse, og når tiden er kommet til, at de skal herfra, efterlader de et enormt tomrum, der er umådeligt svært at udfylde… og ja,- jeg er fuldstændig tom indeni og savnet er enormt.

Der kommer aldrig en hund som ILO tilbage i mit liv – ILO var min ’once in a lifetime dog’. Jeg glemmer aldrig flyveturen og besøget hos kennel Highhut i Finland. Anna havde valgt ILO til mig ud fra en kort beskrivelse af hvad jeg søgte? Tak Anna – jeg er Jer evigt taknemmelig over at få hende.

Hendes markprøvekarriere startede d. 07.01.12 og sluttede al for tidligt d. 08.11.16 med at vinde en svær vinder A på Brøndsted.

ILO blev stillet på:

UHM2012 og endte som 4. vinder

Vinder A – i alt 7 gange – her blev det til 2 x 1 vinder med CERT, 1 x 3 vinder m CK og 2 x 4 vinder samt enkelt udmærkelse

Vinder B – i alt 5 gange – blev placeret på alle 5 bla. 2 x 3 vinder m. CK

Mocktrail/WT – i alt 8 gange – blev placeret på mange bla. 2 x 1 vinder

I RJK fik hun aldrig muligheden for at stille på deres markprøve? Vi var aldrig heldige med lodtrækningen.

3. vinder på IWT 2015 i Ungarn m. en delt topdog titel

Svensk Jagtchampion

1 x 1. vinder m. CERT på International vinder A i Sverige

Hun har leveret 2 flotte og kernesunde kuld hvalpe – som vi nyder at møde derude. Jeg kan se ILO i hver og en af dem.

ILO har aldrig skuffet mig, hun var nem i enhver henseende – hun var loyal, sjov, hengivende og ekstremt særlig.

For pokker hvor jeg savner dig, ILO – min lille vinkekrabbe/suppehøne/kragetå/IloBaDillo/puttepige

Ære være dit minde –

Data :

DK11160/2011

Stamtavle

Køn : Tæve

Født : 01.04.2011

HD : AA

AD : 00

OCD : Fri

CNM : Fri

EIC : Fri

PRA : Testet fri – og Clear via forældre’

SD2 : Bærer

Øjenlysning : Uden anmærkninger

Beskrivelse & Særkende –

Ilo, nu snart 7 år  –

Som en lille opfølgning på tidligere beskrivelser af Ilo, kan vi bare, med stor taknemmelighed tilføje, at Prinsessen har indfriet de forventninger, som så mange ting gav et fingerpeg i retning af! A- prøver, ja stort set alle de prøver, som Ilo har deltaget på, har hun enten været placeret, ellers har hun været blandt de sidste, som desværre ikke løste den sidste opgave, og dommerne eksempelvis eyewipede dem alle. Enkelte andre gange er det Sanne, som gerne har villet udvise godt sportsmanship, hvorfor det så kostede en ”knaldapporting” på Ilo, blot fordi Sanne ville udpege fugl for konkurrent! Ja, vi lære alle hele tiden 🙂

Ilo elsker stadig sin sofa, hun smælder stadig med tungen og hun vil til sine dagens ende altid være husets kronprinsesse! 2017 har været et skadesfyldt år, helt uden aktivitet, men vi håber på 2018 bliver endnu et år, hvor aktiviteten kommer i højsædet!

Som afslutning på en beskrivelse af egenskaber og særkende, kan blot tilføjes, at Highhut´s Alopex, alias Ilo er den slags hund, man må betegne værende i kategorien under hunde, man nok kun skal beregne, at ha’ i sine hænder én gang i ens liv – men man kan jo håbe…

Husets absolut lille kronprinsesse har, eller havde en tung arv at løfte efter elskede Figo….

Hun er sjov og udtryksfuld. Som den største selvfølgelighed indtages sofaen. En konstant logren ved lyden af skabslåger der åbnes, eller udsigten til at blive kælet for. Et smæld med tungen når en form for opmærksomhed ønskes. Hun fungere ekstremt godt i både vante og uvante miljøer.

Hun er min skygge udenfor og følger mig overalt. Hun har en udsøgt ro – som ingen andre af vore hunde har haft. Jeg ønskede mig en tænd / sluk hund, og det har jeg fået. Når hun er på – er hun i den grad på! Når hun er i venteposition – ja,- så kan hun finde på at rulle sig sammen og sove 🙂

Jeg har med vilje holdt hende lidt tilbage fra træningen. Dels virkede Ilo ganske uinteresseret, og dels har jeg én gang prøvet at få fremprovokeret en ’varm’ hund. Men jeg skal da love for ’at hun er vågnet’. Hun elsker at arbejde, trods de få træningslektioner, er hun allerede nu lydig på fløjten, og utrolig samarbejdsvillig.

Ilo’s egenskaber har givet mig et fingerpeg i retning af A-prøverne, med andre ord, så er hun en tæve jeg forventer mig en hel del af i fremtiden.

/Susanne

Meritter :

4. V DK UHM2012

1.V Retriever Challange – Åben Kl. – Norsk Retriever Klub 2013

1.V DM for hold 2015

3. V IWT 2015 – og individuelt i top 3

Markprøve A – Vinderklasse

2 x 1. V m. CERT

1 x 3. V

2 x 4. V

1 x 1. Pris m. CACIT Int. Jaktprov SE

1 x 1. Pris m. CERT Elitklass SE

1 x 1. Pris Elitklass SE

Markprøve B – Vinderklasse

2 x 3. V m. CK

1 x 4. V

2 x Udm.

Workingtest / Mock Trail – Vinderklasse

2 x 1 V.

1 x 4. V

1 x 5. V

RJK Apporteringsprøve BESTÅET

RJK Working Test – Åben – UDMÆRKELSE