D. 19.07.2016 Chippers nekrolog –

Blackthorn Princeps DK15800/2013

Kære Chipper, det hele sluttede endnu førend det var begyndt.

Allerede da Susanne og jeg hentede Chipper i Ungarn, hos Rita som er ejer af kennel Blackthorn, var vi helt og holdent på røven over ham. Sanne og jeg havde lige taget en meget rørende afsked med vores Carlos, en super cool brun labrador, som udover at være fuldstændig speciel dejlig, faktisk tillige var skyttens foretrukne apportør på Lindholm, og jo, der var flere end ham, men bare ikke på det niveau. Vi havde to dejlige unge labrador-tøser med i VW ‘en, og vi skulle på tur ned gennem Europa for, at få inspiration til videreuddannelse af de unge piger. Første stop var Martin Incédi. Vildt fed modtagelse og dejlig inspirerende træning. Herefter videre mod Ungarn til Kennel Blackthorn og Rita. Allerede da vi parkerede, så vi straks tre små 16 ugers hvalpe, som endnu ikke var afhentet, men som Rita beroligende sagde; I kan sagtens nusse med dem, de er alle afsat. To tøser og en dreng. Pigerne skulle dels til Tyskland og dels til Norge. Drengen skulle blive hos Rita. Lang historie kort, dagen før vi skulle rejse hjem, efter et vidunderligt ophold, kom Rita til os og sagde, jeg har set hvilket øje I har til ham drengen, I må gerne ta ham med hjem, hvis I syntes? Det blev hurtigt bestemt, at det skulle han da. Han var rejseklar, så vi sagde pænt farvel, og drog mod DK. Der gik ca. 15 minutter med lidt piberi, derefter lå Chipper i ske med henholdsvis Ilo og Edes i 18 stive timer, uden så meget som at gi et lille kny. Faktisk udstrålede han en helt fantastisk ro og overskud hele turen hjem, noget som fulgte ham til det sidste.

Chipper kom til at hedde Chipper, fordi Rita har en rigtig dygtig og sød ansat til at passe på dels hvalpe, dels alle hundene som bor fast hos Rita, når Rita ikke er hjemme. Hans navn er Bogdan Csipa. Det var en stor fornøjelse at møde Bogdan på denne måde, så det var bare så oplagt at opkalde ham efter Bogdan’s kælenavn.

Chipper voksede op, og med den største selvfølgelighed, indtog han både føringen i flokken samt alles totale hengivne kærlighed – andet kunne man simpelthen ikke.

Chipper elskede at træne, hvilket bevirkede, at han hurtigt blev rigtig god. Brugsprøven var fuldstændig overlegen. Første officielle prøve var en WT, hvor Chipper lige havde rundet 1 år, faktisk 1 år og 14 dage. Her blev han 2 vinder i begynder, lige efter Tanja´s Bjoljans Chief. Det var da et okay pejlemærke, så vi så frem næste event, som foregik ugen efter i Nordsjælland. Her blev Chipper placeret som WT 1 vinder i begynder, samt bedste hund, ligeledes i begynder dagen efter på B-prøve. Så var stilen ligesom lagt.

Chipper blev født d. 8 feb. 2013. Han var et totalt oplagt emne til årets Unghundemesterskab. Det kan alle komme og sige, det ved jeg. Jeg ved ligeledes, at det pludselig kan gå helt galt. Ikke desto mindre, så kunne Chipper i den grad sine discipliner, desværre kom han aldrig til dette mesterskab. Chipper blev kørt ned 2 måneder dage før, ved en helt ufarlig situation – det var bare noget som kunne ha’ været sket for enhver.

Desværre var et fuldstændigt ukompliceret brud, lige pludselig meget kompliceret, eller det blev i hvert fald mega kompliceret. Karlslunde dyrehospital gav i den grad udtryk for, at her ville det bare være et spørgsmål om tid, så ”kørte” han igen – It never happened!

Han var dog alligevel i stand til, på overlegen vis, at kvalificere sig til Vinder A. Det samme gjorde sig gældende i RJK, hvor han ligeledes med masser af overskud, bedste hund og hvad har vi, kvalificerede sig til vinder A.

Jeg vil sige, Chipper næsten badede sig igennem diverse kvalifikationer, med et fåtal af lektioner. Han havde med garanti fået mange flere, hvis han kunne ha’ holdt til det. Vi havde i hvert fald glædet os til disse A-prøver, som skulle komme, for der havde han da sin spidskompetance.

Chipper havde et helt fantastisk sind/temperament, som flere gange kom til udtryk på vores opsamlinger under jagter. Flere gange har der været optræk til noget slagsmål på, eller nedenfor vognen, når vi kørte ud i terrænet. Når to hanhunde var blevet lidt oppe at køre, grundet det pres, det er at sidde på disse vogne, gik Chipper ved flere lejligheder imellem. Her stod han bare, som om han sagde ” rolig nu” vi skal jo alle være her. Hvorefter luften fuldstændig gik af de to andre drenge, og der var atter ro. Sikken en egenskab.

Hvis vi skal beskrive Chipper i korte vendinger, vil det være:

Kærlig og en fantastisk livsglæde
Kæmpe tillid og enormt overskud
Uovertruffen og smittende ro og overblik
Total stilfuld og sikkerheden selv
Kæmpe talent og tapper til det sidste

På vej til sidste destination, runde vi Svogerslev Grusgrav, Igen viste Chipper ovelegen overblik. Sandsynligvis den sværeste apportering han nogensinde havde været præsenteret for, men igen var der ingen slinger i valsen, lige ud – lige hjem, efterfulgt af et ydmygt TAK VEN! Kort forinden, havde han, for gud ved hvilken gang, charmet Farmor i gulvet – de to har gennem tiden haft rigtig mange gode ture sammen.

Kære Chipper; Vi har tudet og grædt, fordi vi allerede savner dig. Men vi ved, fra pålidelig kilde, i hundehimlen bliver der dagligt holdt nogle fantastiske jagter, den ene større og flottere end den anden. Om aftenen, når andetrækket er overstået, kommer Farfar, Hector, Carlos og Figo til kæmpe kalas med mørbradgryde i flødesovs m. massevis af cocktailpølser.

Kære Chipper, For dælen du har lært os meget! Noget vi mennesker i den grad kan ta’ ved lære af: – Tillid og ydmyghed, er begreber man i nogle situationer, føler langsomt viskes bort fra tavlen.

HVIL I FRED – og tak for alt – et kæmpe privilegie at være i din nærhed –

Chipper nåede at lave to kuld. Vi glæder os rigtig meget til, at følge de unge håbefulde. Det bliver så fantastisk at følge dem i deres udvikling….